Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne niet tevreden met start van eerste F1-seizoen

Stoffel Vandoorne geeft toe dat de start van zijn eerste Formule 1-seizoen niet gelopen is zoals hij graag had gewild. De Belg kon zijn teamgenoot Fernando Alonso niet bijhouden, wat volgens Vandoorne vooral te wijten viel aan onervarenheid en chronische pech.

Als GP2-kampioen en succesvol Super Formula-coureur werd er heel wat verwacht van Stoffel Vandoorne in de Formule 1. De Belg werd geacht het zijn teamgenoot, Fernando Alonso, heel moeilijk te kunnen maken maar dat lukte vaker niet dan wel. Vooral in het begin van het seizoen liep Vandoorne achter de feiten aan, zo erkent hij zelf. "De start van mijn seizoen was niet goed genoeg, maar ik liep ook tegen een aantal problemen aan" , vertelt Vandoorne tegenover Motorsport.com. De slechte seizoensstart was volgens Vandoorne vooral een cocktail van onervarenheid en chronische pech. Dat resulteerde in een achterstand op Alonso, die hij ook niet echt meer te boven kwam.

"De eerste wedstrijden waren zeker onder mijn standaard. Het is pas mijn eerste seizoen, dus veel dingen moeten nog groeien. Daarnaast hadden we veel pech, waardoor het er niet uitkwam op de baan" , aldus Vandoorne. "Na de GP van Spanje begon het wat beter te lopen bij McLaren en dus ook bij mij. Naarmate het seizoen vorderde ging het steeds beter." Komend seizoen verwacht McLaren een stuk minder problemen met Renault en het hoop een sprong voorwaarts te maken. Voor volgend jaar durft Vandoorne echter nog geen verwachtingen uit te spreken. "In de Formule 1 weet je het nooit, dus ik wacht eerst de wintertest af voordat ik een verwachting ga uitspreken" , besluit hij.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'