Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne rijdt in 2018 voor McLaren

De Belgische Formule 1 coureur Stoffel Vandoorne heeft duidelijk gemaakt dat hij ook volgend seizoen voor McLaren rijdt. In de afgelopen weken doken er geruchten op dat Vandoorne niet zeker was van zijn stoeltje, na wisselvallige resultaten.

Het eerste Formule 1 seizoen van Stoffel Vandoorne verloopt nog niet zoals gehoopt. Na tien wedstrijden staat de teller nog altijd op nul punten. De prestaties zijn grillig en teamgenoot Fernando Alonso is op dit moment nog te hoog gegrepen voor het Belgische talent. In Monaco was Vandoorne dicht bij zijn eerste punten van 2017, maar hij crashte tijdens de kwalificatie en race. Daarna volgde er een moeilijke periode, maar in Engeland stond de Belg weer eens bij de eerste tien op de grid. WK-punten waren er met een elfde positie tijdens de race net niet weggelegd voor Stoffel. Bij McLaren-Honda rommelt het nu de prestaties van het team bijzonder teleurstellend zijn. Fernando Alonso scoorde slechts twee punten en het team staat laatste in het WK bij de constructeurs. De zoektocht naar een nieuwe motor komt niet van de grond nu Ferrari en Mercedes geen motoren willen leveren.

Vandoorne

Ik heb een langdurig contract met McLaren

In het silly season kwam ook het gerucht voorbij dat Stoffel Vandoorne niet zeker was van zijn toekomst bij het team van McLaren. Dit ondanks dat de Belg al jarenlang onderdeel uitmaakt van het team. Van het talentenprogramma tot en met het Formule 1 team. Vandoorne laat aan Motorsport.com weten dat hij volgend seizoen 'gewoon' voor McLaren rijdt. " Ik heb een contract met het team voor meerdere jaren en alles loopt goed. Ik zie dan ook geen problemen om volgend seizoen bij het team te blijven." " Ik wil bij McLaren blijven en werk hard met de engineers en het team aan de toekomst. We moeten hard blijven werken en daar de vruchten van plukken op het moment dat we competitief zijn."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"