© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne toont zich teamspeler: 'Het werkte perfect'

26 aug. 2017 16:43 Rik Alkema 0 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van België was op voorhand al een kansloze missie voor Stoffel Vandoorne. De Belg heeft 65 plaatsen straf aan zijn broek hangen en moet ongeveer in Limburg starten morgen. Daarom was Vandoorne vandaag tijdens de kwalificatie vooral de helpende hand van Fernando Alonso, die daardoor bijna in Q3 terecht kwam.

Stoffel Vandoorne helpt teamgenoot Alonso

"Het is geen lekker begin, dat klopt", geeft de Belg toe tegenover de camera van Ziggo Sport"Maar het is zoals het is, we moeten het er mee doen."

Omdat de Belg al genoeg gridstraffen had gekregen om als laatste te moeten starten, werd het plan bij McLaren omgegooid.

"De strategie was om met beide auto's in Q2 te komen en dan vooral Fernando te helpen. Helaas is dat net niet gelukt, maar de slipstream werkte echt perfect", zegt Vandoorne met een lach.

Vandoorne was dan ook wel tevreden over zijn kwalificatie, ondanks het feit dat hij morgen als laatste zal starten.

"Het was vandaag een perfecte dag om het team te helpen. Het was daarom ook wel een goede kwalificatie, ondanks dat ik morgen als laatste van start ga. Ik heb dan ook wat plaatsen goed te maken", besluit Vandoorne positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen