Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne verwacht dat hij niveau Alonso kan evenaren

McLaren-coureur Stoffel Vandoorne is ervan overtuigd dat hij de strijd aan kan gaan met teamgenoot Fernando Alonso. De ervaren Spanjaard geeft de Belg vooralsnog wederom het nakijken, maar daar moet verandering in komen.

Fernando Alonso heeft duidelijk de overhand binnen het F1-team van McLaren. De Spanjaard was tijdens de eerste drie Grand Prixs in zowel de kwalificatie als de race sneller dan Vandoorne. Desondanks voelt de Belg dat hij zijn teamgenoot kan verslaan. "Fernando heeft de ervaring om zijn weekenden goed op te bouwen en om problemen heen te werken. Dat is een van zijn sterke punten. Ongeacht de condities en omstandigheden weet hij altijd op 99% te presteren. Voor mij is dat een goede les om nog te leren", laat de Belg aan Autosport weten. "Ik voel dat ik veel sterker ben geworden en nu ook meer in staat ben om dit te doen onder moeilijke omstandigheden. Fernando is een perfect richtpunt. Ik weet waaraan ik moet werken om die laatste tienden uit de auto te krijgen. Als ik wereldkampioen wil worden, dan moet ik ook kampioenen verslaan."

In de GP2 domineerde Vandoorne, maar in de Formule 1 lukt het nog niet om zijn talent waar te maken. Er moest een knop om bij de McLaren-coureur, maar na een moeizaam begin van het vorige seizoen herpakte Vandoorne zichzelf. Het niet vooraan rijden, maar strijden in het middenveld was wennen voor Stoffel. "Het vergde een andere aanpak en verandering van mentaliteit. Vorig jaar was het al erg moeilijk om zelfs punten te scoren." Momenteel heeft Stoffel Vandoorne zes punten achter zijn naam staan. Teamgenoot Alonso heeft er al 22 gescoord. In het WK bij de constructeurs bezet McLaren de vierde positie. De hoogste positie in jaren. Vorig seizoen eindigde het team als negende en voorlaatste.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi