Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne: 'Voelt goed om niveau van Alonso te evenaren'

Hij kwam met hoge verwachtingen naar de Formule 1, maar met slechts één punt op de teller is het nog niet het seizoen van Stoffel Vandoorne tot nu toe. De Belg heeft het lastig in zijn debuutseizoen en rijdt voornamelijk in de schaduw van teamgenoot en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Toch was er kleine doorbraak in Hongarije: Vandoorne scoorde zijn eerste punt. Een teken dat hij op de goede weg is, vindt hij zelf.

Hij was er een paar keer al dichtbij, maar in de laatste Grand Prix voor de zomerstop lukte het Stoffel Vandoorne dan eindelijk om zijn eerste punt in 2017 te scoren. Hoewel het in de McLaren-Honda niet gemakkelijk is om in de punten te rijden, eindigde het team zelfs met beide wagens in de top tien. Al met al een prima einde van een moeilijk eerste half jaar voor Vandoorne en McLaren. "Met de ervaring die ik nu heb, kan ik beter sturen waar ik naartoe wil" , aldus Vandoorne. "De laatste wedstrijden voor de zomerstop waren erg positief, vooral op het gebied van snelheid. Het voelde goed om even snel te zijn als Fernando" , voegt hij daar aan toe.

Met een dubbele puntenfinish is het team van McLaren positief de zomerstop in gegaan. Vandoorne legt de lat dan ook hoog: McLaren moet het vierde team worden na de zomerstop. "Het voelde heerlijk om een dubbele punten finish te behalen in Hongarije, zeker na zo'n stroeve start van het seizoen. Het geeft aan dat al het harde werk zich nu eindelijk uitbetaald." "We zijn nog lang niet waar we willen zijn. Maar als een kans zoals deze zich voor doet, moet je hem met beide handen aanpakken. Hopelijk hebben we in het laatste half jaar nog meer van dat soort kansen en kunnen we die ook met beide handen aangrijpen" , besluit Vandoorne zijn vooruitblik op de rest van het seizoen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden