Stoffel Vandoorne: 'Voelt goed om niveau van Alonso te evenaren'

12 aug. 2017 09:15 Rik Alkema 0 reacties
Hij kwam met hoge verwachtingen naar de Formule 1, maar met slechts één punt op de teller is het nog niet het seizoen van Stoffel Vandoorne tot nu toe. De Belg heeft het lastig in zijn debuutseizoen en rijdt voornamelijk in de schaduw van teamgenoot en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Toch was er kleine doorbraak in Hongarije: Vandoorne scoorde zijn eerste punt. Een teken dat hij op de goede weg is, vindt hij zelf.

Stoffel Vandoorne positief over eerste seizoenshelft

Hij was er een paar keer al dichtbij, maar in de laatste Grand Prix voor de zomerstop lukte het Stoffel Vandoorne dan eindelijk om zijn eerste punt in 2017 te scoren. Hoewel het in de McLaren-Honda niet gemakkelijk is om in de punten te rijden, eindigde het team zelfs met beide wagens in de top tien. Al met al een prima einde van een moeilijk eerste half jaar voor Vandoorne en McLaren.

"Met de ervaring die ik nu heb, kan ik beter sturen waar ik naartoe wil", aldus Vandoorne. "De laatste wedstrijden voor de zomerstop waren erg positief, vooral op het gebied van snelheid. Het voelde goed om even snel te zijn als Fernando", voegt hij daar aan toe.

Met een dubbele puntenfinish is het team van McLaren positief de zomerstop in gegaan. Vandoorne legt de lat dan ook hoog: McLaren moet het vierde team worden na de zomerstop.

"Het voelde heerlijk om een dubbele punten finish te behalen in Hongarije, zeker na zo'n stroeve start van het seizoen. Het geeft aan dat al het harde werk zich nu eindelijk uitbetaald."

"We zijn nog lang niet waar we willen zijn. Maar als een kans zoals deze zich voor doet, moet je hem met beide handen aanpakken. Hopelijk hebben we in het laatste half jaar nog meer van dat soort kansen en kunnen we die ook met beide handen aangrijpen", besluit Vandoorne zijn vooruitblik op de rest van het seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen