© McLaren

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne wil volgend jaar strijden met Red Bull

05 okt. 2017 08:15 Rik Alkema 0 reacties
Dit Formule 1-seizoen verliep vooral in het begin wat stroef voor Stoffel Vandoorne, maar de laatste wedstrijden komt de Belg steeds beter uit de verf. Volgend seizoen verwacht Vandoorne nog beter te presteren, als ook zijn bolide een stuk sterker zal zijn. De Belg hoopt dan ook met het team van Red Bull te kunnen strijden om de podiumplaatsen.

Stoffel Vandoorne heeft hoge verwachtingen van McLaren-Renault

De laatste twee wedstrijden van Vandoorne waren zeer goed te noemen. Met twee keer een zevende plaats maakte hij een grote sprong in het kampioenschap en streef hij Alonso voorbij. 

Aangezien Alonso nog altijd niet bijgetekend heeft, bestaat de kans dat Vandoorne volgend jaar de kar moet trekken bij het team. Op de vraag van RACER of hij hier wel klaar voor is, is Vandoorne duidelijk: "Absoluut, honderd procent."

"Ik moet ook wel, want Fernando gaat niet tot in de eeuwigheid door. Ik ben voornamelijk bezig met mezelf eerlijk gezegd, of Fernando blijft maakt mij niet heel veel uit", voegt hij daar aan toe. 

De wissel van motorfabrikant van Honda naar Renault geeft Vandoorne goede hoop op een topseizoen, waarbij hij zijn eerste podiumplaats kan gaan scoren.

"Ik hoop dat we kunnen vechten met Red Bull. We zullen een grote stap moeten gaan maken, maar Red Bull is een mooi doel voor ons. Ik denk dat we ons als doel moeten stellen om heel dicht in de buurt van ze te komen volgend seizoen", aldus Vandoorne.

De overstap naar Renault is in ieder geval een grote stap voorwaarts denkt Vandoorne.

"We zullen sowieso een grote stap gaan maken in de ontwikkeling, maar hoe veel sneller we zullen zijn is moeilijk te zeggen. Daarvoor moeten we toch afwachten", blikt Vandoorne vooruit op het komende seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen