© McLaren

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne worstelt met McLaren in Monaco

25 mei 2018 13:51 Koen Bakker 0 reacties
Stoffel Vandoorne bestempelde zijn McLaren tijdens de eerste vrije training van de F1 Grand Prix van Monaco als onbestuurbaar. Daar kwam tijdens de tweede vrije training verandering in volgens de Belg, maar makkelijk ging het niet.

Vandoorne had moeilijke dag in Monaco

Stoffel Vandoorne worstelde met zijn McLaren in Monaco. Het probleem van de MCL33 van is dat de achterkant van de bolide onberekenbaar blijkt bij het insturen van de bochten. 

Vandoorne bestempelde zijn auto als 'onbestuurbaar' via de boordradio tijdens de eerste vrije training. Na afloop laat de Belg aan de pers weten dat het een moeilijke donderdag was. "We hadden tijdens de eerste vrije training een aantal kleine problemen. Het was moeilijk om in het juiste ritme te komen en vertrouwen te krijgen in de auto, omdat de bolide zo lastig te besturen bleek."

Tijdens de tweede vrije training was de verbetering duidelijk zichtbaar. Vandoorne en Alonso eindigden allebei in de top tien. De Belg was over de tweede vrije training al beter te spreken. 

"Het normale gevoel kwam terug en we konden flink wat ronden rijden. Hopelijk zit er meer in en kunnen we dat zaterdag bij de kwalificatie laten zien."

Vrijdags wordt er niet gereden in de straten van Monaco. Vandoorne wil dat zijn team daar voordeel uit haalt. "We hebben een dag vrij en dat geeft ons de kans om alle data van vandaag nog eens goed te analyseren. Dat is nodig, want het middenveld is ontzettend compact, dus iedere honderdste van een seconde is welkom. Een klein foutje en je ligt er in Q1 al uit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen