© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne zeer blij met sublieme zevende startplaats

30 sep. 2017 15:05 Rik Alkema 0 reacties
Het gehele weekend is McLaren al opvallend sterk in Maleisië en ook tijdens de kwalificatie kwam het team goed uit de verf. Uiteindelijk haalde het team met twee auto's het laatste deel van de kwalificatie en eindigde Stoffel Vandoorne als beste McLaren-coureur op de zevende plek.

Stoffel Vandoorne haalt maximale uit kwalificatie

Uiteraard was de Belg zeer tevreden met zijn kwalificatie, waarbij hij zich bijna als 'best of the rest' kwalificeerde. Die 'eer' ging uiteindelijk naar Esteban Ocon, maar desalniettemin was Vandoorne erg tevreden.

"Het was een zeer goede kwalificatie voor ons. Dit circuit past niet zo heel erg goed bij onze auto, dus de zevende startplaats is dan het maximaal haalbare", zei Vandoorne met een glimlach na afloop van de kwalificatie.

De Belg bouwde de kwalificatie perfect op. In Q1 reed hij de dertiende tijd, in Q2 de negende tijd en in Q3 de zevende tijd.

"Alle rondjes in Q1, Q2 en Q3 gingen zeer goed", constateerde Vandoorne zelf ook. "Dus dan is het lekker als het ook resultaat oplevert", voegde hij daar aan toe.

Normaliter wordt het voor McLaren moeilijk om punten te halen morgen, maar met wat regen is er veel mogelijk aldus Vandoorne.

"Regen is altijd welkom voor ons. We zijn tijdens de kwalificatie altijd sneller dan in de wedstrijd, dus hopelijk helpen de weergoden ons morgen een handje. Met wat regen kunnen we er zeker een mooie race van maken", blikt Vandoorne vooruit op de wedstrijd van morgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen