Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne zeer blij met sublieme zevende startplaats

Het gehele weekend is McLaren al opvallend sterk in Maleisië en ook tijdens de kwalificatie kwam het team goed uit de verf. Uiteindelijk haalde het team met twee auto's het laatste deel van de kwalificatie en eindigde Stoffel Vandoorne als beste McLaren-coureur op de zevende plek.

Uiteraard was de Belg zeer tevreden met zijn kwalificatie, waarbij hij zich bijna als 'best of the rest' kwalificeerde. Die 'eer' ging uiteindelijk naar Esteban Ocon, maar desalniettemin was Vandoorne erg tevreden. "Het was een zeer goede kwalificatie voor ons. Dit circuit past niet zo heel erg goed bij onze auto, dus de zevende startplaats is dan het maximaal haalbare" , zei Vandoorne met een glimlach na afloop van de kwalificatie.

De Belg bouwde de kwalificatie perfect op. In Q1 reed hij de dertiende tijd, in Q2 de negende tijd en in Q3 de zevende tijd. "Alle rondjes in Q1, Q2 en Q3 gingen zeer goed" , constateerde Vandoorne zelf ook. "Dus dan is het lekker als het ook resultaat oplevert" , voegde hij daar aan toe. Normaliter wordt het voor McLaren moeilijk om punten te halen morgen, maar met wat regen is er veel mogelijk aldus Vandoorne. "Regen is altijd welkom voor ons. We zijn tijdens de kwalificatie altijd sneller dan in de wedstrijd, dus hopelijk helpen de weergoden ons morgen een handje. Met wat regen kunnen we er zeker een mooie race van maken" , blikt Vandoorne vooruit op de wedstrijd van morgen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'