Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne zet in op vierde plaats voor McLaren na zomerstop

McLaren-Honda lijkt het lek eindelijk boven te hebben. De Japanse krachtbron levert de laatste races eindelijk meer vermogen dan problemen. De resultaten van het team zijn sterk verbeterd en de zesde plaats van Alonso in Hongarije is daarvan het bewijs.

Eindelijk is McLaren van de laatste plaats bij de constructeurs af. Een dubbele puntenfinish in Hongarije zorgde ervoor dat Sauber nu ook in de WK-stand het lelijke eendje is. Het Britse team boekt grote progressie en is steeds vaker met twee auto's in de top 10 te vinden. Stoffel Vandoorne ziet de stijgende lijn en wil dan ook dat McLaren na de zomerstop het vierde team wordt, achter de top drie teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull. " Ik vind dat het ons doel moet zijn om het vierde team te zijn tijdens meerdere races, maar het middenveld zit erg dicht bij elkaar. We verbeteren onszelf iedere race en brengen steeds verbeteringen mee die ons meer vertrouwen geven en ons sneller maken." De vierde plaats in het WK is niet direct een doel van Vandoorne, daarvoor is het gat met Force India, 90 punten, veel te groot. " Silverstone was misschien nog een verrassing dat we zo snel waren, maar we zien ieder weekend dat kleine details het resultaat van je kwalificatie en race bepalen."

Stoffel Vandoorne kent zelf een lastig eerste Formule 1 seizoen, maar raakt nu beter in vorm. Aan de zijde van de ervaren Fernando Alonso is het lastig om het verschil te maken. " De laatste races waren erg goed qua performance. Ik kan het tempo van Fernando evenaren, wat er positief is. Ieder weekend maak ik grote stappen en ik push erg hard met het team om mezelf te verbeteren en de auto meer aan te passen naar mijn rijstijl." " We moeten nu blijven pushen en hopelijk kunnen we onszelf verder verbeteren tijdens de rest van het seizoen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie