Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Stortvloed aan straffen en strafpunten voor Perez na dramatische GP Japan

Sergio Perez kende een dramatische Grand Prix van Japan. Na een incident tijdens de start maakte hij later een kostbare fout en kon hij de finish niet halen. Dit levert hem een aantal straffen op.

Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Hoewel Red Bull constructeurskampioen werd in Japan, was de Grand Prix zelf voor Sergio Perez een race om snel te vergeten. Na een incident in de openingsronde, schade aan de voorvleugel, een straf voor een moment achter de safety car en nóg een straf voor een touche met Kevin Magnussen, viel de teamgenoot van Max Verstappen uit.

Even kwam Perez nog in actie om de straf voor het incident met Magnussen in te lossen, maar de race zat er al lang op voor hem. Verstappen won de race en klokte de snelste ronde, wat Red Bull ruim genoeg punten gaf om de constructeurstitel veilig te stellen. De bekers gaan dus mee met Verstappen en Red Bull, maar Perez neemt wat anders mee naar huis.

Twee straffen van vijf seconden werden er in de race uitgedeeld, maar ook een portie strafpunten kon niet ontbreken na de hierboven genoemde incidenten. Voor het SC-incident krijgt de Mexicaan twee strafpunten en voor de tik aan Magnussen krijgt hij er nog eens twee, waardoor hij nu 7 strafpunten op zijn licentie heeft - de punten blijven een jaar staan nadat deze zijn uitgedeeld. Bij twaalf strafpunten in evenzoveel maanden tijd, volgt er een schorsing.

Perez staat momenteel tweede in het klassement van de Formule 1, maar zal in Qatar in moeten lopen op Verstappen om nog 'in de race' te zijn voor de titel. De strijd is echter zo goed als gestreden: de Nederlander kan op zaterdag in de sprintrace al kampioen worden, tenzij hij buiten de punten valt en Perez nog wat punten sprokkelt.

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"