Strafpunten en gridstraf voor Grosjean na incidenten in Austin

22 okt. 2018 07:15 René Oudman 0 reacties
Wat een feestje had moeten worden, is voor de stal van Haas uitgedraaid op een regelrechte ramp. In haar thuisrace op het Circuit of the Americas verloor Haas één wagen door incidenten in de openingsronde, de tweede bolide werd na de wedstrijd uit de uitslag gehaald.

Romain Grosjean had zich op een prima achtste plaats gekwalificeerd voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar gooide zijn eigen glazen al na een paar bochten in.

Vrij onbezonnen kleunde Grosjean in de zij van Sauber-coureur Charles Leclerc, een akkefietje waardoor beide rijders uiteindelijk de strijd moesten staken. De wedstrijdleiding oordeelde dat Grosjean volledig aansprakelijk was voor de botsing en strafte hem op twee manieren.

Zo verliest Grosjean drie plaatsen op de startopstelling van de Grand Prix van Mexico, waar volgend weekend de negentiende race van het Formule 1-seizoen 2018 wordt gehouden. Daarnaast heeft hij ook nog een strafpunt op zijn licentie bijgeschreven gekregen. Dat betekent dat Grosjean inmiddels tien strafpunten heeft en daarmee loopt hij een groot gevaar. Een twaalfde strafpunt levert namelijk een wedstrijd schorsing op.

Grosjean krijgt iets meer lucht na de Mexicaanse Grand Prix, op de dag na de race vervalt er namelijk één strafpunt. Eén dag na de Braziliaanse wedstrijd van dit seizoen mag hij er nog twee schrappen. Strafpunten vervallen namelijk na een jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen