Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Stralende Piastri: "We zijn geen partij voor Verstappen"

Oscar Piastri snelde naar het 'podium' in de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van België. Hij ging zelfs even aan de leiding en dus stond hij voor de taak om Max Verstappen van zich af te houden. Dat was onbegonnen werk, zo weet hij. Maar blij is hij zeker!

Piastri Belgium Sprintrace Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Oscar Piastri dook meteen bij de start van de race de pitstraat in voor intermediates, terwijl Max Verstappen dat een ronde later deed. Het maakte dat hij een geslaagde undercut uitvoerde. Na de safety car meldde Verstappen zich echter razendsnel onder zijn achtervleugel.

"We hebben ons best gedaan toen de we de pits opzochten. Ik ging een paar ronden aan de leiding, maar we waren geen partij voor Max", aldus de Australiër. Maar dat betekent niet dat hij niet blij is.

"Het is erg mooi om hier te staan en los van Verstappen was onze eigen pace gewoon heel sterk, dus de credits daarvoor gaan naar het team. In de laatste drie weekenden was de auto compleet anders dan daarvoor, dus ik kan hen niet voldoende bedanken voor deze auto."

"Er is nog werk voor nodig om helemaal aan de top te staan, maar dit is al veel beter dan hoe het was. Dit is in ieder geval een dag die ik niet zal vergeten."

Gevraagd hoe het was om 'geweldenaar' Verstappen in zijn spiegels te zien opdoemen, geeft hij aan dat hij nauwelijks tijd had om daarvan onder de indruk te zijn: "Ik dacht dat ik een goede herstart had, maar bovenaan Eau Rouge zat hij al bovenop me. Ik kon hem niet achter me laten. Het is een eerste podium, of wat dit ook is, in ieder geval een top drie. Ik ga ervan genieten en hopelijk rijden we morgen ook weer een goede race."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van België 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken