© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Eénstopper snelste strategie voor GP Rusland

30 sep. 2018 11:20 Jan van der Burgt 0 reacties
De kans dat we vanmiddag weer louter éénstopstrategieën gaan zien is groot op het Sochi Autodrom. Het is op papier de snelste route naar de finish.

Als vanmiddag om 13:10 uur Nederlandse tijd de lichten doven boven het Sochi Autodrom, staat de gehele top vier op ultrasofts. Daarmee voldoen ze voor wat betreft de start aan het scenario dat Pirelli schetst als snelste strategie. Een éénstopper, waarbij na vijftien rondjes de ultrasofts worden ingeruild voor de softs, zou het snelst zijn.

De mannen daarachter kunnen de hypersofts na een ronde of negen inwisselen voor softs, zonder daarbij strategie-technisch heel veel tijd te verliezen op de koplopers. Als langzamer alternatief houdt Pirelli een tweestopper achter de hand (hypersoft-soft-soft of ultrasoft-soft-soft).

De door Pirelli geschetste tweestopper is hoe dan ook geen optie voor Max Verstappen. De Nederlander beschikt nog maar over één setje nieuwe softs, twee setjes nieuwe ultrasofts en één nieuw setje hypersofts. De kans is echter groot dat Max Verstappen start op de ultrasofts. Een eerste stint op softs is mogelijk, maar het is de vraag of hij daarop snel genoeg naar voren kan rijden.

Het verdere verloop van de eerste stint hangt af van de slijtage van de banden. Een eenstopper waarbij hij wisselt naar de softs ligt voor de hand, maar bij calamiteiten (niet ondenkbaar in Rusland) heeft hij de mogelijkheid om te gokken, omdat hij van alle compounds vers rubber achter de hand heeft.

© Pirelli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen