Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Stratencircuit Berlijn optie voor Duitse Grand Prix'

De Formule 1-kalender krijgt in de toekomst een flinke make-over. Commercieel directeur van de Formule 1 Sean Bratches noemt nu Berlijn als optie om toe te voegen aan de kalender.

De Formule 1 gaat in 2021 flink op de schop. De reglementen worden veranderd, maar ook de kalender wordt naar verluidt herzien. Naast Berlijn noemt Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1, de straten van Parijs en Londen als mogelijke locaties voor een Grand Prix. Met de uitlatingen van Bratches gloort er wat hoop voor de Grand Prix van Duitsland. De Nürburgring kampt al langer met financiële problemen en kon de plek op de kalender niet meer handhaven. Ondertussen loopt het contract tussen de Hockenheimring en de F1 eind dit jaar af en wordt waarschijnlijk niet verlengd. Een race in de straten van Berlijn zou dus een perfecte oplossing zijn om de GP van Duitsland te handhaven op de Formule 1-kalender.

Tegenover Motorsport-total.com zegt Bratches dat de Formule 1 selectief moet zijn bij het kiezen van haar Grand Prix-locaties: "Zulke grote steden zijn een economische meerwaarde voor ons en het is erg belangrijk om locaties te vinden die het Formule 1-merk versterken." De Formule 1 moet volgens eigenaar Liberty Media 24 of 25 Grand Prixs per seizoen hebben. Deze GP's wil de F1-eigenaar dan verdelen over Azië, Amerika en Europa. Liberty Media kampt volgens Bratches echter met een aanbodoverschot: "Er is meer belangstelling voor het organiseren van een GP dan dat we ruimte hebben op de kalender." Eerder dit jaar werd bekend dat Hanoi graag snel een Grand Prix zou willen organiseren. Bratches bevestigt dat het stratencircuit in Hanoi in de toekomst toegevoegd kan worden aan de F1-kalender: "Hanoi is een optie voor de komende seizoenen."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"