Stratencircuit Hanoi gebaseerd op andere Formule 1-circuits

07 nov. 2018 11:00 René Oudman 0 reacties
Vanaf het seizoen 2020 mogen de Formule 1-coureurs hun geluk beproeven in Vietnam. Het land in Zuidoost-Azië verschijnt op de kalender via een wedstrijd door de straten van hoofdstad Hanoi. Het circuit aldaar is gebaseerd op andere Formule 1-banen.

Het asfaltlint in Hanoi is 5,565 kilometer lang, de baan heeft maar liefst 22 bochten. Die bochten zijn geïnspireerd op bochten die al langere tijd Formule 1-wagens door zich heen zien gaan.

De eerste bocht op het stratencircuit van Hanoi is een scherpe linker, gevolgd door een doordraaiende rechterknik. Het is als het ware de eerste bochtencombinatie van de Nürburgring, zij het de andere kant op.

Na een aantal lange rechte stukken komen de rijders aan bij een bochtig gedeelte. De knikken 12, 13, 14 en 15 slingeren van links naar rechts en doen aan als de weg naar het casino in Monaco. In Hanoi wil men de Massanet-bocht nabootsen.

Even verderop wordt het geslinger alleen maar heftiger. Bochten 16 tot en met 19 lijken in het bijzonder op de Esses, zoals deze te zien zijn op het circuit van Suzuka. Hogesnelheidsbochten volgen elkaar in rap tempo op.

De laatste bochtencombinatie, 20 tot en met 22, is gebaseerd op de voorlaatste bochtencombinatie van het Sepang-circuit in Maleisië, waaraan de Formule 1 tussen 1999 en 2017 jaarlijks een bezoekje bracht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen