Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Streak De Vries, Verschoor keurig tiende in F2-test

Nyck de Vries is zijn Formule 2-campagne 2019 op de best denkbare manier begonnen. De 24-jarige Nederlander klokte nadat hij op dinsdag al de snelste was geweest, ook op woensdag de rapste tijd tijdens de collectieve Formule 2-test.

Op het circuit van Jerez, dat gelegen is in het zuiden van Spanje, kwam De Vries tot een prima tijd van 1.24,723. Zodoende besloot de Sneker uiteindelijk op de eerste plaats, zijn tweede eerste plek op rij.

Waar De Vries zich kan voorbereiden op een titelaanval, daar is zijn zes jaar jongere landgenoot Richard Verschoor vooral bezig zich in de kijker te rijden. De 18-jarige uit het Utrechtse Benschop liet tijdens de collectieve F2-test zien prima mee te kunnen met de subtop van het Formule 2-veld. De Nederlander stuurde zijn MP-wagen op de tweede dag naar een uitermate keurige tiende stek. In tegenstelling tot De Vries heeft Verschoor nog geen contract voor het komende Formule 2-seizoen, dat al over ruim vier weken begint, in het voorprogramma van de Bahreinse Grand Prix. De Utrechter hoopt bij MP Motorsport in te kunnen stappen, maar heeft financiële tekortkomingen als zwaard van Damocles boven zich hangen. Mick Schumacher, het zoontje van recordkampioen Michael Schumacher, kwam woensdag tot een vijfde tijd. Schumacher junior heeft het zitje waarin De Vries vorig jaar zetelde, bij het Italiaanse Prema Racing, ingenomen. De Vries zit op zijn beurt in de wagen waarmee George Russell vorig jaar kampioen werd.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"