© Mercedes AMG

Nieuwsoverzicht

Strijdlustige Bottas: "We zijn nog niet geklopt"

01 sep. 2018 19:10 Jan van der Burgt 0 reacties
Valtteri Bottas gelooft nog heilig op Mercedes' kansen op de overwinning in de Grand Prix van Italië. In de kwalificatie kwam hij er echter niet aan te pas, omdat hij geen moment in zijn ritme kwam.

Op de vraag van Ziggo Sport of Valtteri Bottas met P4 maximaal heeft gescoord, klinkt een resoluut 'nee': "Bepaald niet zelfs. Er zat veel meer in, maar ik kreeg het er maar niet uit. Zo ging het echter al de hele dag, een foutloos rondje leek me niet te zijn gegund. Ik blokkeerde overal mijn wielen wel een keer en dat doet je vertrouwen in de auto bepaald geen goed."

Bottas en Mercedes konden vandaag geen vuist maken tegen Ferrari, maar dat betekent wat Bottas betreft niet dat Ferrari morgen de logische winnaar is:

"De race duurt lang, en hoewel Ferrari een sterke auto heeft, is er nog van alles mogelijk. Als wij een manier vinden om Ferrari te verslaan, ligt alles nog open."

Bottas zorgde nog voor een opmerkelijk moment toen hij bij de FIA voor de deur zijn Mercedes in een halve spin gooide: "Ik kreeg extreem laat te horen dat mijn auto gewogen moest worden. De weging voorbijrijden betekent een boete, dus ik trapte vol op de rem in een plas water."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen