Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Strijdlustige Hamilton eist meer actie van de FIA: "Dit mag niemand meer overkomen"

Lewis Hamilton is blij met de veranderingen die de FIA heeft doorgevoerd na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi, waaronder de bevestiging van het vertrek van Michael Masi als wedstrijdleider.

Lewis Hamilton verloor op controversiële wijze de wereldtitel aan Max Verstappen in 2021. Hamilton bleef verbouwereerd achter. In gesprek met onder meer RacingNews365 werd de zevenvoudig kampioen gevraagd of hij de race inmiddels al heeft teruggekeken. "Absoluut niet", antwoordt hij tijdens na de launch van zijn nieuwe Mercedes W13. "De ervaring zat nog in mijn hoofd en de weken na de race zijn de beelden nog regelmatig in mijn hoofd voorbij gekomen", aldus Lewis, die niet meer weet wat hij direct na de GP van Abu Dhabi zei tegen Max. "Ik kan me dat niet meer herinneren. Het is allemaal een beetje wazig. Ik wil er niet al te veel meer op terugkijken. Ik wil vooruit kijken."

Hamilton verwelkomt FIA-veranderingen

De Mercedes-coureur wordt vervolgens logischerwijs gevraagd naar de veranderingen die de FIA heeft doorgevoerd naar aanleiding van de gebeurtenissen op het Yas Marina-circuit, waar Michael Masi de safety car een ronde voor het einde naar binnen stuurde. Hamilton verwelkomt de maatregelen die de mondiale autosportbond heeft getroffen. De Australiër zal niet meer terugkeren na ingrijpen van de FIA en in zijn plaats komen twee wedstrijdleiders. Ook komt er een virtuele Race Control Room, die op afstand ondersteuning kan bieden aan de wedstrijdleiding. "We kunnen het verleden niet veranderen. Niets kan veranderen hoe ik... hoe ik me op dat moment voelde en wat ik van de situatie vind. Het is goed om te zien dat de FIA stappen heeft genomen om verbeteringen door te voeren", zo laat hij optekenen, alvorens hij benadrukt dat het belangrijk is dat er mensen verantwoordelijk worden gehouden. "Dat is key . We moeten dit moment gebruiken om ervoor te zorgen dat dit niemand anders meer kan overkomen in de sport, nooit niet. Alles wat er door de FIA is gezegd verwelkom ik, maar we moeten goed in de gaten houden of die veranderingen ook werkelijkheid worden en dat de regels eerlijk, accuraat en consistent toe worden gepast."

Hamilton: "Vertrouwen opbouwen heeft tijd nodig"

Hamilton gaf toe het vertrouwen in het systeem te zijn verloren na alles wat er in Abu Dhabi is gebeurd. Het zal tijd kosten om dat vertrouwen weer op te bouwen. "Ik zet geloof en vertrouwen naast elkaar. Het vertrouwen kan in een oogwenk zijn verdwenen. Het kan echter een lange periode duren voordat het weer terug is opgebouwd." "Ik zag het niet aankomen, maar de eerste bekendmaking is ook een eerste stap daarin, maar het verandert niet opeens alles. We moeten echt actie zien, en dat zal wat tijd in beslag nemen. Daar focus ik me op dit moment echter niet in het bijzonder op. Ik stop al mijn energie in het zijn van de allerbeste versie van mezelf die jullie ooit hebben gezien", eindigt hij strijdlustig.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden