Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Strijdlustige Wolff: "Als dat ons lukt, is de jacht op Red Bull geopend!"

Mercedes lijkt momenteel ver achter te liggen op Red Bull, maar het team gaat nog lang niet opgeven. Teambaas Toto Wolff verzekert dat zijn team tot aan de laatste snik alles zal geven.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het machtsvertoon van Red Bull en Max Verstappen was afgelopen weekend groot. De achterstand van Mercedes wordt met de week groter, maar het team zal niet opgeven. Dat verzekert teambaas Toto Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We geven de strijd nooit op, dat zou het laatste zijn wat we doen. Ik ben altijd sceptisch en ik zie het glas bijna altijd halfleeg, maar in dit geval zie ik de positieve kant van het verhaal. Er zijn nog veertien races te gaan en we staan slechts één DNF achter Red Bull, meer niet", aldus de optimistische teambaas. Hij weet wel dat het beter zal moeten om Red Bull te verslaan.

"We hebben meer punten verloren dan nodig door onze eigen fouten. De laatste paar races hadden we duidelijk niet de performance die we moeten hebben om met Red Bull te vechten. Dat weten we en we moeten zorgen dat we het nu op de rails krijgen, op elk vlak, zodat we het op andere circuits hopelijk beter kunnen doen."

Toch viel het resultaat Wolff al met al niet tegen. Hij denkt dat Mercedes Verstappen had kunnen volgen als Lando Norris niet in de weg had gereden. "Ik denk dat het een goed resultaat was. Als we niet vast zaten achter McLaren, toen we megaveel tijd verloren, dan hadden we met Verstappen kunnen race."

"Of we de race hadden kunnen winnen weet ik niet", vervolgt de Oostenrijker. "Maar de racepace was er wel en die was ook goed geweest. Dat zagen we aan Valtteri's pace, die stond op geen enkel moment onder druk. Deze zondag was wat dat betreft veel beter dan we hadden verwacht."

De jacht op Red Bull is in ieder geval geopend, onder een paar voorwaarden. "Elk punt dat je verliest is een klap en Lewis is zes extra punten verloren door zijn schade. Dat allemaal zorgt er natuurlijk voor dat het momentum de verkeerde kant opgaat. Maar dit is nog lang niet over. Hij staat slechts een DNF achter Max en hij heeft de jacht geopend. We moeten gewoon beter, we moeten minder fouten maken en de auto beter leren begrijpen. Als dat ons lukt is de jacht op Red Bull absoluut geopend!"

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

56 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull