Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Stroll beleeft dramaweekend: "Ik weet niet of ik moet lachen of huilen"

Lance Stroll maakt nog niet echt een heel goed seizoen mee. Daar waar teamgenoot Fernando Alonso schittert, gaat het bij de Canadees vaker fout dan mis.

Stroll monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lance Stroll maakt nog niet echt een heel goed seizoen mee. Daar waar teamgenoot Fernando Alonso schittert, gaat het bij de Canadees vaker fout dan mis. Ook in Monaco was dit het geval. Hij haalde de finish niet, nadat hij de hele race al in het middenveld aan het spartelen was. Dat terwijl Alonso naar P2 reed.

Het was het vijfde podium voor Alonso in zes races, waardoor hij nu op 93 punten staat in het WK. Stroll kan er daar slechts 27 tegenover zetten, waarmee hij van alle coureurs met een top-auto laatste staat in het klassement: P8.

Lachen of huilen?

In Monaco viel Stroll uit, nadat hij als een van de eerste op intermediates stond, maar alsnog de muur meerdere malen raakte. De F1-coureur wijdt het aan zijn Aston Martin. "Ik had wat problemen met de auto en het was lastig om snelheid te minderen."

"Toen heb ik volgens mij wel vijf keer de muur geraakt. Ik voelde dat de auto het lastig had, al voor dat de regen kwam. Zodra de regen er was, kreeg ik de auto gewoon niet gestopt."

Het was de tweede keer dit jaar dat Stroll uitviel, nadat hij in Saoedi-Arabië met technische problemen zijn race af moest breken. Dit weekend ging het van kwaad tot erger voor de Canadees, die de race op P14 moest beginnen doordat hij in Q2 de weegbrug miste en daardoor veel tijd verloor. "Moet ik lachen of moet ik huilen? Ik kan misschien maar beter lachen", zucht hij.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami