Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll bewees F1-kampioen diens ongelijk: "Een goede indicatie van zijn passie"

Na een fietsongeluk voorafgaand aan het seizoen is Lance Stroll sterk teruggekeerd. Met Aston Martin strijdt hij mee om de podiumplekken. Damon Hill gelooft dat de sterke comeback van Stroll bewijst dat de Canadees in de Formule 1 wil blijven, iets wat de voormalige wereldkampioen eerder in twijfel trok.

Damon Hill, wereldkampioen in 1996, geeft toe dat hij zich voor de comeback van Lance Stroll afvroeg de coureur wel toegewijd was aan de Formule 1. Stroll - die in 2017 zijn debuut maakte in de Formule 1 - liep bij het fietsincident verwondingen op aan zijn polsen en teen, waardoor hij vreesde dat hij enkele races zou moeten missen aan het begin van het seizoen. De Aston Martin-coureur keerde echter op tijd terug voor de seizoensopening in Bahrein. Hill was onder de indruk en gelooft dat de sterke rentree van Stroll alle vraagtekens over zijn wens om in de Formule 1 te rijden, heeft weggenomen.

Niet laten ontnemen

"Ik denk dat de vraag was of Lance zich voor 100 procent heeft ingezet voor deze carrière", vertelt Hill aan de F1 Nation podcast. "Ik heb het gevoel dat hij soms het gevoel had: 'Ik weet niet of ik dit nu wel wil doen'. Zijn comeback na de gebroken pols was het bewijs dat hij zich door een tegenslag niet de kans liet ontnemen om in de Formule 1 te racen. Dus ik denk dat dat een goede indicatie was van zijn verlangen om te blijven racen op het hoogste niveau." Hill denkt dat Stroll door zijn blessure een toegenomen enthousiasme voor de Formule 1 heeft ontdekt. "Het zijn de ups en downs die moeilijk zijn, toch?" zei de voormalige F1-coureur. "Het zijn de mindere dingen waardoor je denkt: 'Oh, god, misschien hoef ik dit niet te doen'. Het is geen geheim dat Lance's familie het erg goed heeft en misschien hoeft hij niet in de F1 te zijn. Hij zou een baan in de zakenwereld kunnen zoeken."

Enthousiast

"Maar hij houdt van buitensporten. Hij is eenoutdoor-type en ik denk dat hij ook een zeer goede skiër is. Maar de Formule 1, dat is het voor Stroll. Hij wil nu laten zien dat hij het kan op het allerhoogste niveau in een sport als de Formule 1. Ik denk dat de liefde voor wat je doet heel belangrijk is, want het maakt je enthousiast, het maakt dat je er extra tijd aan besteedt."

Viaplay
x
Live reacties na eerste pole Verstappen in Miami