Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll geeft toe langzamer te zijn dan Alonso

Lance Stroll was vorig seizoen beduidend langzamer dan Fernando Alonso. De Canadees gaf openlijk toe dat de tweevoudig wereldkampioen "gewoon sneller" was in 2023.

XPB 1257419 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso was 12 maanden geleden razendsnel in de Aston Martin gedurende de start van het 2023-seizoen en behaalde zes podiumplaatsen in de eerste acht races. De Spanjaard was consequent de belangrijkste coureur van het team en was er grotendeels verantwoordelijk voor dat het team vijfde werd in het constructeurskampioenschap.

De oudste coureur op de grid vocht met Red Bull in de openingsraces, terwijl zijn teamgenoot Lance Stroll druk bezig was om op snelheid te komen. Stroll begon in 2023 op achterstand nadat hij de testdagen voor het seizoen deels miste na een vervelend fietsongeluk, waardoor hij geopereerd moest worden aan zijn rechterpols. De Canadees bevond zich nooit echt in een gevecht met Alonso en finishte maar vier keer voor hem, waarvan twee keer nadat de veteraan uitviel.

Aan het einde van het vorige seizoen had Alonso acht podiumplaatsen op zijn naam en 206 punten, goed voor de vierde plaats in het coureurskampioenschap. Wat Stroll betreft, zijn beste resultaat van het jaar was een vierde plaats tijdens de Grand Prix van Australië, terwijl hij op P11 bleef steken in het kampioenschap met slechts 74 punten.

Een beetje geluk nodig

Door zijn teleurstellende seizoen was Stroll verantwoordelijk voor slechts 26,4% van de punten van het team uit Silverstone, vergeleken met Alonso, die 73,6% van de punten scoorde. De Canadees erkent bij de onthulling van de nieuwe Aston Martin-bolide, de AMR24, dat hij gewoon niet het tempo had om de 42-jarige in 2023 te evenaren, maar hij is wel van mening dat geluk niet aan zijn zijde stond: "Vorig jaar was er zeker wat snelheid, maar hij (Alonso, red.) was gewoon sneller", geeft de Canadees toe aan geselecteerde media, waaronder RacingNews365.

De Aston Martin-coureur weet van zichzelf waar de verbeteringspunten zitten om zijn teamgenoot te kunnen evenaren, al is het puntenverschil van 2023 vooral ook te verklaren door ongeluk.

"Ik heb wat ideeën over waar ik aan moet werken, een paar dingen die ik zeker wil verbeteren in dat opzicht. Ik wil het woord geluk niet gebruiken, maar ik denk dat we vorig jaar veel pech hadden en ik denk dat dat de dingen lastiger maakte toen we vochten voor goede posities. Er waren veel races met technische problemen, veel dingen die gewoon niet gingen zoals wij wilden. We willen gewoon voortbouwen op vorig jaar."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China