Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll geëmotioneerd na verlies Van 't Hoff: "Doe tenminste íéts, want we spelen met vuur"

Lance Stroll reed een prima sprintrace in Oostenrijk op weg naar P4, maar wat hem betreft gaat daar de aandacht totaal niet uit. Niet na het verlies van een talentvolle coureur als Dilano van 't Hoff. Een onnodig verlies, zo claimt Stroll.

Lance Stroll is zeer, zéér uitgesproken als hij na de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk de pers, waaronder RacingNews365 , te woord staat. Hij maakt geen woorden vuil aan zijn race: "Het verhaal van vandaag is het niet deze race, maar het feit dat we een jonge coureur zijn verloren. Mijn gedachten gaan uit naar hem en zijn familie", zo begint Stroll, om vervolgens met uiterst kritische woorden te komen over het circuit Spa-Francorchamps. "Het is niet eerlijk wat vandaag in die bocht gebeurde. Er moet naar gekeken worden en er moet iets veranderen, want we zijn op die plek twee jonge talenten verloren in vier jaar tijd. Het moet veranderen. Wat er vandaag gebeurd is, is verschrikkelijk. We verloren een lid van de racegemeenschap, maar over een paar weken gaan we er zelf naartoe." "We moeten echt nadenken over wat te doen met die bocht, want het is nooit fijn om door die bocht te gaan, wetende dat we ons leven daar in de waagschaal stellen. Vandaag gebeurde er iets verschrikkelijks en dat is gewoon niet correct."

"We spelen met vuur"

Wordt er dan niet over de veiligheid aldaar gesproken? "Jawel, maar vervolgens waait het weer over en moet er nog steeds iets veranderen", aldus Stroll, die hint naar noodmaatregelen voor de GP van België die in het laatste weekend van juli wordt verreden. Een chicane in de bochten combinatie Eau Rouge/Raidillon zoals in 1994 werd gedaan wellicht? Dit om de snelheid eruit te halen? "Doe tenminste iets", antwoordt Stroll. "Doe tenminste iets. Over een paar weken spelen we met vuur. En het gaat niet alleen om ons. Het gaat ook om de kids van de Formule 3 en de Formule 2. Het gaat om iedereen die door die bocht gaat." Vervolgens wordt Stroll gevraagd of het mogelijk meespeelt dat het zo'n beroemde bocht is dat men er niet aan wíl tornen. Het is Stroll helemaal duidelijk dat dat geen enkele rol mag spelen: "Er gaan levens verloren in die bocht. In mijn ogen zou het niet eens een punt van discussie mogen zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"