Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Stroll haalt alles uit de kast voor komst Newey naar Aston Martin

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Adrian Newey wordt aangekondigd bij Aston Martin. De eigenaar van het team, Lawrence Stroll, geeft nog maar eens aan hoe graag hij de topontwerper binnen wil halen.

Lawrence Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

RacingNews365 kon dinsdag melden dat Adrian Newey in aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan zal worden aangekondigd als nieuwste aanwinst van het team van Aston Martin. De topontwerper trekt begin 2025 de deur achter zich dicht bij Red Bull Racing, het team waar hij zoveel successen mee heeft geboekt. De Brit stond ook in de belangstelling van onder meer Ferrari en Williams, maar de toenadering van Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll heeft Newey uiteindelijk overgehaald om bij het in Silverstone gevestigde team te komen werken.

Sinds Stroll het team overnam, is er door zichzelf en het consortium flink geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten, waaronder een ultramoderne fabriek met een eigen windtunnel. In gesprek met Bloomberg laat de Canadees nog maar eens weten hoe graag hij met Newey wil samenwerken.

"Adrian en ik praten niet alleen al maanden met elkaar, maar eigenlijk al jaren. Adrian is duidelijk de meest getalenteerde en begaafde persoon in de F1, op basis van zijn staat van dienst en zijn geschiedenis. Ik zou Adrian dus heel graag bij ons team willen hebben, net als elk ander F1-team op de grid", laat de eigenaar van Aston Martin weten in gesprek met Bloomberg.

Als Stroll de vraag krijgt of Newey zich bij Aston Martin aan zou sluiten, zegt hij het volgende: "Ik hoop het zeker." En heeft hij alles uit de kast gehaald om zijn diensten veilig te stellen? "Daar kun je zeker van uitgaan." De manager van Newey, Eddie Jordan, wil in ieder geval niks kwijt over de toekomst van de topontwerper. "Ik ben niet bereid om te antwoorden. Ik zal op geen enkele manier antwoord geven", zo is het duidelijke commentaar bij BBC Sport.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld