Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll heeft een belangrijke boodschap voor zijn criticasters

Het F1-seizoen 2018 lijkt in veel opzichten een herhaling van vorig seizoen voor Lance Stroll. De jonge Canadees verzuipt momenteel bij Williams, maar deelt de kritiek aan zijn adres niet.

Volgens Stroll wordt hij nog altijd iedere race beter, maar beschikt hij niet over de auto om dat te laten zien. In Bahrein en China kwalificeerde Stroll zich achter teamgenoot Sirotkin en de 20ste positie was hem tijdens de vrije trainingen niet vreemd. "De mensen die het moeten weten die weten dat. Voor het grote publiek is het lastig te zien, omdat de auto belangrijker is dan de coureur. Dat is geen geheim." "Dat zie je bij iedere coureur. Kijk bijvoorbeeld naar Alonso als het perfecte voorbeeld: een tweevoudig wereldkampioen en een van de beste coureurs op de grid. Hij rijdt niet in de beste auto, kwalificeert zich niet voor Q3 en wint geen races." "Dat is hoe het werkt in de Formule 1. Daar kan ik niets aan veranderen."

De Williams van 2018 is niet vooruit te branden, maar met twee onervaren coureurs lijkt daarin ook niet snel verandering te komen. Stroll houdt hoop op betere tijden en is ervan overtuigd dat het team zijn progressie ziet. "Het enige wat ik kan doen is meer uit mezelf halen ieder weekend en mijn zwakke punten verbeteren en uitgaan van mijn kracht. Zoals ik al zei: de mensen die het moeten weten, een kleine groep, moet dat zien. Op de rest heb ik geen invloed."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"