Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll houdt zich 'streng' aan Aston Martin-verbod

Lance Stroll haalt dit jaar alles uit de kast om ervoor te zorgen dat hij niet nog een keer de wintertesten mist. Vorig jaar moest hij de testdagen in Bahrein aan zich voorbij laten gaan, nadat hij gevallen was met het trainen op de fiets. Dat gaat hem dit jaar in ieder geval niet meer gebeuren, laat hij weten.

Stroll 2024 pre season Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Lance Stroll heeft net als elke Formule 1-coureur naast het vieren van zijn vakantie ook aan zijn conditie gewerkt tijdens de winterstop om weer goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Vorig jaar deed hij dit ook, maar toen viel hij tijdens een training buiten van zijn fiets. Het resultaat: twee gebroken polsen en een operatie zo'n 12 dagen voor de eerste race van het 2023-seizoen.

Hierdoor miste hij de testdagen vorig jaar, maar Stroll stapte tegen alle verwachtingen wel in de auto tijdens de eerste race van het seizoen en finishte in Bahrein op de 6e plaats. Ironisch genoeg heeft ook zijn teamgenoot, Fernando Alonso, een slechte ervaring gehad met het fietsen. Dit gebeurde in de winterstop van 2021, waarbij de Spanjaard zijn kaak brak.

In aanloop naar het 2024-seizoen wordt Stroll in het bijzijn van de media inclusief RacingNews365 gevraagd naar zijn huidige winterstopschema. Mag hij bij het trainen nog wel op de fiets stappen? Hier weet de Canadees gevat op te reageren: "Mijn appartement is volgestapeld met kussens en ik mag nergens heen", grapt hij.

Stroll traint niet meer op de fiets, maar 'gewoon' met de benenwagen. "Ik mag rennen... al heeft niemand me dat specifiek gezegd, maar ik ben van mening dat we elke dag leven en leren." Hij kijkt wel extra goed uit waar hij loopt. "Dus ik ben aan het rennen. Ik let erop waar ik mijn voeten zet. Geen verstuikte enkels, of iets van dat gedoe. Je kent het wel, rennen in een rechte pas. Dus ja, ik let op mijn ledematen en ik wil dit jaar de testdagen in Bahrein meemaken. Dus dat is het game plan."

"Wat goed voelt"

Ondertussen is ook de nieuwe Aston Martin-bolide van 2024, de AMR24, aan het publiek getoond. Hiermee hoopt het team uit Silverstone een goede basis voor 2024 te leggen, waarmee ze bovendien in tegenstelling tot vorig jaar de auto hopen te kunnen doorontwikkelen. De Canadees kan nog niet zeggen wat de 2024-auto gaat doen ten opzichte van de rest van de grid.

"Dat is altijd lastig om te zeggen in aanloop naar het seizoen", zo legt Stroll uit. "Veel van het werk is al gedaan. Tijdens de wintertest komen we erachter wat voor set-ups we moeten gebruiken en wat goed voelt en werkt, wat goed werkt voor jezelf. Dus ik ga naar Bahrein en dan zien we wel hoe onze raceauto zich verhoudt (ten opzichte van de rest van het veld, red.). We zullen wat aanpassingen doen en testen in Bahrein wat goed voelt. En vanuit daar gaan we naar de race. Dat is waar ik me nu mee bezig houd", zo concludeert de Aston Martin-coureur.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein