© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Stroll: 'Ik rij geen Formule 1 door het geld, maar vanwege mijn prestaties'

11 aug. 2017 16:29 Ruud Dimmers 0 reacties
Het debuutseizoen van Lance Stroll is er een met pieken en dalen. Na een moeilijke start stond de coureur onverwacht op het podium in Baku. De Canadees is van mening dat hij vanwege zijn talent in de Formule 1 rijdt en niet vanwege het geld.

Lance Stroll: 'Mijn resultaten spreken voor zich'

Voor Stroll is het lastig om af te rekenen met het label van paydriver. De 18-jarige Canadees is de op een na jongste coureur die een podiumplaats bemachtigde in de Formule 1. Het bewijs dat de jonge Lance zeker een aardig potje kan sturen.

De verhalen over het geld van zijn vader en uitspraken dat hij een paydriver is laten Stroll koud.

"Je negeert het, maar je moet ook naar de feiten kijken. Ik ben niet hier om iemands ongelijk te bewijzen. Ik rij hier voor het team en voor mezelf," laat hij ESPN weten.

"Het is niet mijn doel om de critici de mond te snoeren. Ik weet waarom ik hier ben en ik heb mijn plaats in de F1 verdiend. Ik was de jongste Formule 3 kampioen ooit en ik won met een hele grote voorsprong."

"Nu ben ik de jongste rookie ooit op het podium van de Formule 1. Dat is een mooie prestatie. Mensen die zeggen dat ik hier rij vanwege het geld, spreken gewoon niet de waarheid. Mijn resultaten bewijzen dat, kijk naar de punten achter mijn naam. Ik doe goed mee in het middenveld."  

"Er zullen nog lastige weekend volgen en goede weekend. Dat is hoe het werkt, maar ik heb bewezen dat ik thuishoor hier in de F1. Mijn resultaten spreken voor zichzelf."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen