Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll langzaamste: 'Ik ben geschokt!'

Het Formule 1-team van Williams bevindt zich in een diepe crisis. In de eerste twee races was de vorm al ver te zoeken en ook in China komt het team er niet aan te pas. Lance Stroll was in beide trainingen laatste.

Het is pijnlijk hoe snel het team van Williams in de afgelopen twee seizoenen terrein verloor. Na een korte wederopstanding in 2014 ging het in de jaren daarna steeds wat minder, maar het grote verval kwam in 2017. Voor dit seizoen werd er afgestapt van de ontwerpfilosofie van de voorgaande jaren in de hoop de vrije val te doorbreken. Niets is minder waar: Williams is het slechtste team op dit moment. Lance Stroll weet niet meer waar hij het moet zoeken. Tweemaal eindigde hij als laatste in de trainingen op respectievelijk drie en zes tienden. Daarnaast stond de jonge Canadees een aantal maal achterstevoren. " We verliezen overal tijd. Op de rechte stukken en in de bochten. Het is echt een seizoen met ups en downs. In Australië waren we wel sneller dan een jaar geleden."

Zelfs het team van Sauber is sneller dan Williams. Stroll begrijpt er niets meer van. "Een jaar geleden waren we competitief hier en kwalificeerden we beide auto's in de top 10. De andere teams hebben meer progressie geboekt en de motorfabrikanten hebben zich ook ontwikkeld." " We moeten overal beter worden. In topsnelheid en in wegligging. We hebben ook meer tijd nodig om onze auto beter te leren kennen. Het is ons niet gelukt om de sterke punten van de 2017-auto te behouden en de zwakke te verbeteren."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'