Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll nu nog Williams-rijder: "Benieuwd of mijn vader me aanneemt"

Menigeen gaat ervan uit dat Lance Stroll in de nabije toekomst voor het nieuwe Racing Point Force India-team gaat rijden. Diens vader is immers eigenaar van de stal die haar officiële debuut maakt in de Grand Prix van België. Vooralsnog zit de 19-jarige Canadees in een Williams, aangezien het door juridisch getouwtrek onmogelijk werd om voor het weekend in Spa-Francorchamps over te stappen. Mogelijk rijdt Stroll in Monza al voor het team van zijn vader.

In het laatste weekend van augustus loopt Stroll echter nog altijd rond in het blauw-wit van Williams. "Niets is veranderd. Ik draag nog steeds een Williams-polo, we gaan dit weekend een race rijden en ik focus me voor de volle honderd procent op het goed uitvoeren van deze taak", spreekt de jonge Canadees, die vorig jaar zijn entree mocht maken in de Formule 1. "Natuurlijk kan ik niet ontkennen dat er zaken op de achtergrond spelen en ik ben erg blij voor mijn vader. Hij heeft een zakelijke mogelijkheid gevonden in Force India. Zij hebben het lange tijd erg lastig gehad."

Stroll heeft er alle vertrouwen in dat vader Lawrence geknipt is voor zijn nieuwe baan. "Hij zag potentie in Force India en is bovendien een zakenman, die een voorliefde heeft voor snelle auto’s, Formule 1-auto’s bovenal. Hij heeft vierhonderd banen gered en gelooft er heilig in dat hij een competitief en gezond team kan opbouwen." "Op dit moment ben ik actief voor Williams, maar ik weet niet wat de toekomst mij gaat brengen. We zullen zien wat mijn vader voor mij in petto heeft. Het is een aardige man. Ik hoop dat hij mij aanneemt. Voor nu is het zaak om de wagens van Force India te verslaan", besluit Stroll strijdvaardig.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi