Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll onthult na de kwalificatie nóg een gebroken bot te hebben

Het zat niet mee voor Lance Stroll, die precies twee weken geleden ten val kwam toen hij aan het trainen was op de fiets. Hij brak daarbij blijkbaar niet alleen zijn beide polsen.

Het verhaal van Lance Stroll is inmiddels wel bekend: de Canadees brak beide polsen bij een fietsongeluk, moest de testdagen missen en keerde deze vrijdag weer terug achter het stuur van zijn Aston Martin-bolide. Dat deed hij zeker niet pijnvrij, zo was te zien tijdens de trainingen, waarna hij uit zijn auto moest worden geholpen. Pijn of niet, de F1-coureur ging op zaterdag gewoon weer verder waar hij was gebleven. In de kwalificatie was hij niet zo snel als teamgenoot Fernando Alonso, maar hij kon met een achtste plek toch nog tevreden zijn. Na afloop vertelt hij aan onder meer RacingNews365 dat hij met de pijn kan leven en gebruik maakt van pijnstillers. "Ik ben dankbaar hier te zijn."

Niet alleen zijn polsen

Stroll onthult dat hij behalve zijn beide polsen ook niet meer kon lopen na zijn ongeluk. "Als iemand me een 1% kans had geboden om hier te zijn, dan had ik die kans met beide handen aangenomen. Ik bedoel, twaalf dagen geleden ben ik geopereerd: het is deze zaterdag precies twee weken geleden sinds mijn ongeluk." "Ik kon mijn beide handen niet bewegen, ik kon ook niet lopen. Ik had namelijk ook een gebroken teen. Mijn grote teen, van mijn rechtervoet. Dus ja, het licht aan het einde van de tunnel was nog heel ver weg. Tien dagen geleden werd ik pas uit het ziekenhuis ontslagen. Ik ben dus heel dankbaar en blij om hier te zijn."

Elke ronde beter

Nog steeds is Stroll niet pijnvrij, maar hij benadrukt dat het steeds beter en beter gaat. "Elke dag wordt het makkelijker en ik ben niet zo bezorgd als ik een week geleden was. Ik voel me elke ronde weer beter, ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam terug en wat ik met mijn handen kan doen." "Bovendien mis ik ook drie testdagen en heb ik de kans gemist om in mijn ritme te komen, verschillende set-ups te proberen en dat soort dingen. Het draait om tijd in de auto, maar ik heb nu wel het gevoel dat ik steeds beter in mijn ritme kom. Aan het einde van de kwalificatie had ik het gevoel dat het heel goed ging en dat ik de auto goed kon pushen. Maar meer ronden is altijd beter." En zijn verwachtingen voor de race? "We zullen zien hoe het gaat. We hebben een goede long run pace, zo lijkt het. Het wordt een lange race, maar ik heb er zin in", aldus de Canadees.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden