Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll bijt van zich af na kritiek Massa op coureursbeleid Williams

Lance Stroll heeft van zich afgebeten na de uitlatingen van Felipe Massa dat Williams bij het kiezen van de rijders inzet op een passende begroting in plaats van op talentvolle rijders.

Lance Stroll heeft zich die kritiek van Massa persoonlijk aangetrokken: "Ten eerste is Felipe hier niet. Hij is met pensioen gegaan" , zo begint Stroll desgevraagd in gesprek met Autosport . "De laatste keer dat ik op de eindrangschikking van vorig jaar keek, stond ik maar één plekje onder hem. Niet dat ik me mat met hem, ik vormde zelf mijn belangrijkste referentie."

Dit seizoen is de Williams niet vooruit te branden. Dat dit niet per se aan de rijders ligt, legt Stroll uit door zijn resultaten van vorig jaar te vergelijken met die van dit jaar. "Als we nu het maximale uit de auto halen, worden we veertiende of vijftiende. Vorig jaar stonden we dan eenvoudig in de punten. Dat is hoe ik naar de situatie kijk. Ik weet wat ik kan als de auto goed is." Stroll gelooft dat Williams in Baku punten kan scoren: "Als we dat als team niet zouden geloven, zouden we wel thuis zijn gebleven. De laatste weken waren zwaar, maar met een andere benadering van de afstelling van de wagen kunnen we hopelijk stappen zetten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"