Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll slaat eerste training over tijdens GP-weekend Italië

Lance Stroll zal VT1 in Italië overslaan. Een rookie vervangt hem.

Felipe Drugovich F1 reservecoureur Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Het is Aston Martin-reservecoureur Felipe Drugovich die zichzelf aankomende vrijdag in de kijker wil rijden tijdens de eerste vrije training voor de GP van Italië. Hij vervangt dus Lance Stroll, die zijn verplichting zo inlost. Elke coureur moet ieder seizoen namelijk een eerste vrije training afstaan aan een coureur met weinig tot geen F1-race-ervaring.

Eerder dit jaar reed Drugovich al even mee tijdens de testdagen in Bahrein, waar Stroll nog herstellende was van twee gebroken polsen. De F2-kampioen van 2022 reed de afgelopen maanden al meters in ouder F1-materiaal, op Silverstone, Barcelona en de Red Bull Ring voelde hij de AMR21 aan de tand.

"Ik kan niet wachten", laat de enthousiaste Braziliaan optekenen. "De auto voelde geweldig toen ik er in het voorseizoen mee reed. Het wordt fascinerend om te zien hoeveel de wagen sindsdien beter is geworden. Ik heb veel tijd doorgebracht in de simulator om de AMR23 te verbeteren, dus het is zeer waardevol om nu in de daadwerkelijke wagen te rijden om te zien hoe het correleert", aldus Drugovich.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"