© Williams

Nieuwsoverzicht

Stroll start vanuit pitstraat na overtreden reglementen

29 jul. 2018 13:07 René Oudman 1 reacties
Eén van de belangrijkste regels die tijdens een Formule 1 Grand Prix-weekend geldt is dat er na de kwalificatie niet meer aan de wagens mag worden gesleuteld. Gebeurt dat wel, dan moet de coureur in kwestie vanuit de pitstraat starten. Dat is precies het lot van Lance Stroll voor de Hongaarse Grand Prix.

Williams heeft namelijk een nieuwe neuspartij moeten installeren, nadat Stroll zijn originele voorvleugel aan gort reed in de kwalificatie. Zodoende vertrekt de Canadees niet vanaf de vijftiende startplaats op de grid, maar vanaf de voorste plek achter de stoplichten in pit lane.

Het achterveld schuift logischerwijs een plaats op door het wegvallen van de jongeling: Stoffel Vandoorne mag nu als vijftiende aanvangen, Charles Leclerc start als zestiende. Esteban Ocon, Sergio Pérez en Sergey Sirotkin zijn de overige spekkopers die een plekje cadeau krijgen.

De Grand Prix van Hongarije start zondagmiddag om 15.10 uur, Racingnews365 doet uiteraard live verslag van de twaalfde wedstrijd van dit seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen