Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll troeft Verstappen af als beste starter van de Formule 1

Je kan zeggen wat je wilt over Lance Stroll, maar feit is dat hij de beste starter is van de Formule 1. De Williams-coureur haalde in alle openingsronden van 2018 meer rijders in dan wie dan ook.

Gedurende het seizoen 2018 wist Lance Stroll in alle openingsronden gecombineerd 36 plaatsen te winnen, meer dan wie ook in de Formule 1. Daarmee troeft hij Red Bull-coureur Max Verstappen nipt af. De Nederlander wist in totaal 33 plaatsen te winnen ten opzichte van zijn startpositie.

Overigens laat het opmerkelijke statistiekje zich eenvoudig verklaren. Lance Stroll bracht het er namelijk in kwalificaties het slechtste vanaf. Hoe verder je naar achteren start, hoe meer plaatsen er uiteraard te winnen zijn. Lance Stroll is echter de beroerdste niet en deelt het geheim achter zijn superstarts: "Ik weet mijn auto vaak goed te positioneren in die eerste ronde. De Williams is bovendien vrij goed over die eerste meters en daar heb ik herhaaldelijk van geprofiteerd, om het vervolgens af te ronden met gezond verstand."

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen