Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll verklaart bizarre boordradio

Lance Stroll baarde tijdens de Grand Prix van Japan opzien met een bijzondere boordradio. De Canadees klaagde over de topsnelheid en verklaart na afloop waarom hij zo reageerde.

Stroll Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lance Stroll kende een matig weekend in Japan. De Canadees kwam niet verder dan de zestiende plaats in de kwalificatie en was een dag later niet in staat om punten te scoren. Toch ging het na afloop vooral over zijn boordradio in de slotfase. Stroll riep geëmotioneerd dat hij te weinig topsnelheid had en het 'een andere categorie' betrof. De coureur verklaart zijn bijzondere uitspraak na afloop.

"Het was echt pittig met de topsnelheid op de rechte stukken", vertelt Stroll tegen onder meer RacingNews365. "We hadden gewoon de verkeerde achtervleugel op de auto. Ik moest al mijn inhaalacties plaatsen in bocht 6 en ik kon niemand passeren op de rechte stukken vanwege het gebrek aan snelheid. Al met al was het een weekend om snel te vergeten."

Aston Martin-teambaas Mike Krack springt op de bres voor zijn coureur. "Het (de topsnelheid red.) is iets waar ik naar heb gekeken. In het gehele veld zien we een heel klein verschil tussen de topsnelheid op de rechte stukken. Op verschillende momenten in de race is de conditie van de banden en de acceleratie uit de bochten anders en ik denk dat deze opmerkingen voortkomen uit zulke situaties."

"We zijn wel een beetje in de fout gegaan met ons programma en onze organisatie en Lance verloor in de eerste vrije training tijd met een beschadigde aero rake en de rode vlag. We denken dat we één of twee dingen hebben gevonden die het verschil met Alonso in de kwalificatie verklaren. Lance was veel beter in de race", sluit Krack af.

Bekijk hieronder de bizarre boordradio van Stroll!

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"