Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll verklaart waarom hij op dit moment slechter is dan Alonso

Waar de ervaren rot Fernando Alonso een van de revelaties van het seizoen is, blijft Aston Martin-teamgenoot Lance Stroll achter qua prestaties. De Canadees is onder de indruk van Alonso en doet er alles aan om hem te evenaren.

Het is voor Lance Stroll alweer zijn zevende seizoen in de Formule 1 en zijn derde namens Aston Martin. Dit seizoen heeft hij tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso als teamgenoot. Aston Martin heeft dit jaar een flinke stap voorwaarts gezet en Alonso laat dit zien met zes podiumplekken in tien races. Stroll blijft met zijn prestaties echter ver achter bij de Spanjaard. Alonso staat derde in de strijd om het wereldkampioenschap, terwijl Stroll zich vooralsnog tevreden moet stellen met plek 8. "Zeker qua snelheid zit hij er meer bovenop dan ik," zegt Stroll over Alonso. "Hij is sneller en hij rijdt ongelooflijk goed." De Canadees (24) erkent dat hij bij hem beter zal moeten. "Fernando heeft op een heel, heel hoog niveau gereden en ik moet zeker aan een paar dingen werken om beter te worden. Ik denk dat het een combinatie van factoren is. Ik denk dingen van de auto waar je altijd naar op zoek bent en dingen van mezelf. Ik heb enorm veel tests gemist aan het begin van het seizoen en dat is altijd een groot probleem", blikt hij terug op zijn twee gebroken polsen na een fietsongeluk.

Alonso motiveert Stroll

Desondanks ziet Stroll dat Alonso simpelweg sterker is dan hem. "Eerlijk gezegd heeft Fernando gewoon op een heel hoog niveau gereden. En zelfs toen ik het gevoel had dat sommige van mijn beste dagen echt goede dagen waren, was hij net dat beetje sneller. Hij reed echt op een heel hoog niveau." Stroll, die in Australië dit seizoen zijn beste resultaat noteerde met P4, zegt wel dat de prestaties van Alonso hem motiveren. "Zeker. Hij haalt het maximale uit elke auto waarin hij zit en zelfs als het geen winnende auto was, kon hij ermee winnen. Ik denk dat hij dat dit seizoen weer laat zien." "Met deze auto gaat hij tot het uiterste en eindigt hij bijna elke race kort achter Max Verstappen. Het is dus erg indrukwekkend. En ik ben zeker gemotiveerd om te pushen en dat niveau te halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"