Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll verrast door opmerking van Leclerc: 'Ik trakteer hem op een biertje'

De race van Charles Leclerc eindigde al in de openingsronde van de Grand Prix van Australië na een botsing met Lance Stroll, maar de Ferrari-coureur geeft Stroll niet de schuld. De Aston Martin-coureur stelt dat op prijs.

De dit seizoen toch al niet zo succesvolle Charles Leclerc haalde net als in de openingsrace ook in Melbourne niet de finish. Sterker nog, al in de derde bocht van de eerste ronde was het einde oefening voor Leclerc, na een botsing met Lance Stroll. De Aston Martin-coureur grapte dat hij Leclerc een biertje schuldig is, omdat hij hem niet de schuld geeft van hun botsing. Leclerc probeerde Stroll in te halen in bocht drie, maar kwam in aanraking met de Aston Martin, waardoor de Ferrari van de baan spinde en in de grindbak belandde. Na de race zei de Monegask dat hij 'Lance niet de schuld gaf' en vond dat het moment race-incident was.Toen Stroll op de hoogte werd gesteld van Leclerc's opmerkingen, vertelde hij de media, waaronder RacingNews365 : "Oh, dat was aardig van hem. Ik trakteer hem vanavond op een biertje!"

Stroll over de botsing met Leclerc

Stroll geeft toe dat het incident ongelukkig was voor Leclerc. "Eerlijk gezegd was het een race-incident, denk ik," ging de Canadees verder. "Deze baan is smal, in bocht drie remde ik tussen Fernando Alonso en Leclerc in en toen werd ik ingeklemd en maakten we contact.Het was jammer voor hem en gelukkig voor mij dat ik geen schade opliep." Terwijl Leclerc in Melbourne direct een DNF kreeg, bleef Stroll in de race. Die vreesde wel dat hij een mogelijke podiumplek had misgelopen bij de voorlaatste herstart van de race in ronde 57, toen hij in bocht drie van de baan ging. Maar toen de volgorde bij de laatste herstart van de race terugging naar ronde 56, kwam Stroll terug op P4. "Verdriet volgde op teleurstelling, om dan uiteindelijk heel blij met het resultaat over de finish te komen", vertelde Stroll over de laatste fases van de race.

Banden waren ijskoud

Volgens hemzelf kon hij er weinig aan doen, dat hij van de baan schoot. "Ik was er behoorlijk kapot van in bocht drie met nog een paar ronden te gaan. Ik blokkeerde mijn wiel rechtsvoor toen ik verdedigde ten opzichte van Carlos Sainz en ik dacht dat ik het podium weggooide. Die voorlaatste herstart was echt moeilijk. De banden waren gewoon ijskoud en ik voelde het al bij het uitkomen van bocht twee." "Op weg naar bocht drie verdedigde ik ten opzichte van Carlos die aan mijn buitenkant zat en toen kwam ik op het vuile gedeelte van de baan. Zodra ik de remde, blokkeerde de rechtervoorkant en was er geen houden meer aan.Ik had geluk dat ik de wagen nog terug kon brengen, want ik zag op zaterdag dat Sergio Perez daar strandde, dus we hadden geluk dat we de auto nog terug konden krijgen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"