Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll verrast met P10: "Hoef me voor niemand te bewijzen"

Hij domineerde het Formule 1-nieuws van de afgelopen weken, maar niet vanwege zijn prestaties. Lance Stroll is het zoontje van de man die Force India voor de poorten van de hel weg wist te slepen, door het team op te kopen. Stroll junior rijdt voor Williams, maar iedereen verwacht dat hij te zijner tijd de overstap gaat maken naar de renstal waarvan zijn oude heer de baas is.

Met een tiende plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië blonk Stroll junior eindelijk weer eens uit óp de baan. De tiener reed in 2018 tot dusver naar slechts een puntenfinish, hij werd namelijk achtste in de chaotische Azerbeidzjaanse ronde van het wereldkampioenschap.

Stroll is logischerwijs in zijn nopjes met het beste kwalificatieresultaat van dit seizoen en is eerlijk. "De dag verliep vrij rechtdoorzee. We hadden oprecht niet verwacht dat we het derde segment zouden halen, we dachten dat het een stuk moeilijker zou worden. In Q1 kwam het allemaal samen. De wagen voelde goed en ik kon voor elke run een goede slipstream bemachtigen. Het was zo’n dag waarop alles samenkwam en lukte. We hebben een lastige periode achter de rug en als je naar de resultaten kijkt kan je wellicht beseffen dat het de laatste maanden geen pretje was." "Dit was een dag waarop ik me een voelde met de wagen en alles eruit kon halen wat erin zat. Ik ben hier niet om mensen te bewijzen waartoe ik in staat ben. Natuurlijk hoort het wel een beetje bij deze business, maar op dit moment overheerst de blijdschap voor de Williams-teamleden. Er zijn ontzettend veel manuren in dit resultaat gestoken, we vechten voor elke tiende. Een resultaat als deze maakt het dragelijk." Of en wanneer hij naar Force India trekt, is nog altijd een raadsel. Stroll wil er in ieder geval niet teveel over kwijt na zijn sterke prestatie op het Autodromo Nazionale Monza. "We zullen zien wat de toekomst voor me in petto heeft, op dit moment geniet ik van deze prestatie. We gaan morgen knokken voor een puntenfinish, iets wat we dit jaar nog niet zo vaak hebben kunnen doen." Strolls teammaat Sergey Sirotkin reed tevens naar (een evenaring van) zijn beste kwalificatieresultaat van dit jaar. De 23-jarige Moskoviet eindigde op plaats twaalf.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi