Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll: "Weer op Formule 1-podium in 2019"

Lance Stroll wil in zijn derde Formule 1-seizoen bewijzen dat hij uit het juiste hout gesneden om een topcoureur te zijn. De Canadees heeft zichzelf ten doel gesteld om weer eens in de top drie te finishen.

Stroll debuteerde in 2017 bij Williams en wist dat jaar tijdens de Grand Prix in Azerbeidzjan op podium te finishen na een knotsgekke race. Dat resultaat moet na zijn overstap naar Racing Point voor 2019 voor herhaling vatbaar zijn, meent de twintigjarige coureur.

"Ik mik altijd hoog, dus wil ik nu dat we gelijk competitief zijn", aldus Stroll tijdens de presentatie van het nieuwe design van Racing Point in 2019. "We kunnen onszelf nog niet vergelijken met andere teams, maar elke race vechten om punten moet lukken, geloof ik. En het is mijn doel om dit jaar weer op het podium te eindigen." Zijn vader Lawrence Stroll leidde het consortium dat de restanten van het onder curatele gestelde Force India kocht medio 2018. Het was daarna een kwestie van tijd voordat Lance werd aangekondigd als teamgenoot van Sergio Perez met ingang van het nieuwe seizoen. Stroll junior: "Ik ken Sergio al sinds 2011. Hij begon toen net in de Formule 1, ik was net naar Europa gekomen voor het karten. Het is belangrijk om een goede band met elkaar te hebben. We moeten goed samenwerking om de auto zo snel mogelijk te maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi