Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lance Stroll

Stroll wil zich verbeteren: "Ben afgelopen seizoen te vaak verslagen door Perez"

Racing Point-coureur Lance Stroll is in het lijstje met inhaalacties in de eerste ronde vaak bovenaan te vinden, maar dat ligt vooral aan het feit dat hij vanuit de achterhoede van start gaat. De Canadees moet zich op dit vlak verbeteren, zo ziet hij in.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Voor een team als Racing Point dat met hand en tand moet vechten voor een solide plaats in het middenveld kan een sterke kwalificatie het verschil maken. Waar Sergio Perez regelmatig het maximale uit zijn materiaal lijkt te halen en in 2019 tot viermaal toe in Q3 terechtkwam, schopte Lance Stroll het veelal niet verder dan Q1. Stroll mikt er dan ook op om dit in de toekomst te veranderen, zo vertelt de Canadees.

"Vooralsnog heeft Perez de overhand gehad in de kwalificatie, dat is iets waar ik voor 2020 aan zal moeten werken. Hij heeft mij het afgelopen seizoen te vaak verslagen, dat moet beter. Ik moet wel zeggen dat het ook met ervaring te maken heeft, denk ik, met zijn aanpak weet Perez vaak het maximale eruit te halen", legt Stroll uit.

Hoewel Perez in de voorbije jaren is gepasseerd door de topteams, wordt de Mexicaan gezien als een van de sterkere coureurs in het Formule 1-middenveld. Stroll weet als geen ander hoe krachtig de prestaties van zijn teamgenoot zijn. "Perez is zeer, zeer solide", stelt Stroll. "Hij is zonder twijfel een van de beste coureurs in het middenveld."

"Hij heeft ook een zeer goede aanpak", vervolgt hij. "Mentaal is hij overigens ook heel sterk. Allround is het een enorm competitieve coureur, zowel op de zaterdag als de zondag. Ik bof dat ik zo nauw met hem mag samenwerken", besluit de Racing Point-coureur.

In totaal was Perez in 2019 achttien keer de betere van het duo tijdens de kwalificaties.

1 reactie

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari