Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll: 'Williams racet niet, Williams overleeft'

Williams is op dit moment meer aan het overleven dan dat het aan het racen is. Die droevige conclusie trekt Lance Stroll na een zeer zwak openingsweekend in Australië.

Lance Stroll finishte op het semi-stratencircuit van Albert Park praktisch laatste. Een enorme deceptie voor het team dat enkele jaren geleden nog de grote jongens uitdaagde. De Canadees geeft toe dat Williams momenteel vooral aan het overleven is, in plaats van aan het racen. "Ik was alleen maar bezig met overleven. De auto deed niet wat ik wilde. Ik was alleen maar bezig met de auto heelhuids over de streep te brengen. Ik kon geen moment pushen."

De zwakke race kwam overigens niet als een verrassing voor Stroll: "We wisten op voorhand dat het moeilijk ging worden en gingen er vanuit dat we tijdens de race op problemen zouden stuiten." Stroll, die vanwege oververhittingsproblemen op vrijdag niet over het volle vermogen van de Mercedes-motor beschikte, geeft aan dat ze niet één enkel probleem van de FW41 aan kunnen wijzen. "De auto heeft wel meer dan één probleem. Er valt een heleboel te verbeteren en op te lossen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"