Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll zegt nee tegen Red Bull, Mercedes en Ferrari

Lance Stroll zou niet overstappen naar een topteam als een dergelijke mogelijkheid zich voor zou doen. Dat heeft de Canadees aangegeven. De Aston Martin-coureur heeft nul interesse om zijn team te verlaten.

De topteams uit de Formule 1 hoeven niet bij Lance Stroll aan te kloppen. De Canadees zal dit jaar voor het vierde jaar op rij uitkomen voor het team uit Silverstone, Aston Martin (voorheen Racing Point en Force India). En als de 23-jarige coureur wordt gevraagd of een overstap naar Red Bull, Mercedes of Ferrari verleidelijk zou zijn, antwoordt hij ontkennend. "Nee, ik geloof in dit project", zegt Stroll stellig in gesprek met onder meer RacingNews365 . Het team van Aston Martin timmert flink aan de weg en heeft grote ambities. De Canadees is dan ook overtuigd dat extra financiën die het team in worden gepompt effect zullen hebben. "De nieuwe fabriek komt eraan, er starten veel nieuwe mensen, dus ik heb het helemaal naar mijn zin hier."

Stroll verwelkomt nieuwe teambaas

Aston Martin kondigde begin dit jaar aan dat Otmar Szafnauer het team had verlaten en Mike Krack de nieuwe teambaas is van de Engelse renstal. "Het is fijn om Mike erbij te hebben", zei Stroll. "Ik heb hem eigenlijk pas voor het eerst persoonlijk ontmoet, maar zijn CV en zijn verleden in de autosport zijn voortreffelijk. "Hij is een geweldige toevoeging aan het team. Ik kijk er naar uit om met hem te gaan samenwerken. Ik denk dat hij ons echt kan helpen om veel van onze doelen te bereiken", benadrukt Stroll.

Stroll ziet kansen voor Aston Martin

Wat die doelen zijn, weet de Aston Martin Coureur echter nog niet. Hij vindt het nog 'te vroeg' om daar over na te denken. "In 2020 hadden we bijvoorbeeld een auto die kon vechten voor podiums en af en toe voor een overwinning. We vochten heel vaak voor die topposities. En vorig jaar vochten we om de laatste punten," blikt Stroll terug. "Het is een relatief spel, waar je auto staat, waar je aandacht naar uitgaat als team om het meeste uit het pakket te halen. Dat is waar we ons elk jaar op focussen. We eten nog niet waar we staan op de grid. Dus ik denk niet dat het verstandig is om doelen te stellen over waar we zouden moeten proberen te finishen, voordat we daadwerkelijk de baan op zijn geweest." De Canadees vindt dat zijn team 'eensgezind' moet zijn en moet concentreren om 'elk detail' om de nieuwe auto te verbeteren. "Er zal een grote leercurve zijn tijdens de tests en er zal veel zijn om te begrijpen, te leren en te proberen." Daar ziet Stroll dan ook kansen voor het team van Aston Martin. "Ik denk denk dat we grote voordelen kunnen behalen uit deze nieuwe reglementen omdat geen enkel team de regels op dit moment echt goed begrijpt."

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton