Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lance Stroll

Stroll zelfkritisch na P4: "Had op het podium moeten staan"

Lance Stroll leek tijdens de Duitse Grand Prix na een perfect getimede pitstop op weg naar zijn tweede podiumplaats in zijn nog prille carrière. Tijdens de eindfase van de race zag de Canadees Daniil Kvyat en Sebastian Vettel echter langszij komen, waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Stroll duitsland regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Lance Stroll kan na het Duitse Grand Prix-weekend eigenlijk niks anders dan tevreden zijn. Voor het eerst dit seizoen bleef de Canadees niet haken in Q1 en tijdens de race reed hij naar een prachtige vierde eindpositie. Nadat hij zelfs kortstondig op de eerste plek had gereden, had de Racing Point-coureur echter gehoopt op meer dan 'slechts' een vierde plek, zo vertelde hij na afloop van het GP-weekend ten overstaande van onder andere RacingNews365.

"We kenden tot aan onze laatste pitstop eigenlijk een slechte race. De eerste vier pitstops waren namelijk allemaal precies verkeerd getimed. Zodra we van regenbanden naar slicks wisselden, begon het weer harder te regenen en andersom werd het juist weer droger op het moment dat we besloten terug naar de slicks te wisselen. Toen we aan het einde van de race voor de vijfde keer naar binnen kwamen voor een setje banden, was de timing daarentegen perfect."

"Vrijwel iedereen reed namelijk door op de regenbanden, terwijl ik overschakelde op slicks. Dat pakte zo goed uit dat ik zelfs even de leiding in handen had. Maar de grip was lastig te vinden, waardoor ik snel werd bijgehaald. Tot overmaat van ramp maakte ik een fout, waardoor Daniil Kvyat me in kon halen. Als ik die fout niet had gemaakt, dan was ik waarschijnlijk op het podium geëindigd. Desondanks dat is de vierde eindpositie een prachtig resultaat", aldus Stroll.

Met medewerking van Joe van Burik.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona