Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll zet zijn geld in op stoeltje bij McLaren of Force India

Lance Stroll wil weg bij Williams en verkassen naar een competitiever Formule 1-team. De Canadees ziet weinig toekomst van het achterhoedeteam van Williams.

De 19-jarige Canadees rijdt dit jaar geen deuk in een pakje boter en botst met regelmaat met technisch directeur Paddy Lowe. Laatstgenoemde vindt dat Stroll niet het talent heeft om het team van Williams verder te helpen. Stroll op zijn beurt is gepikeerd door de kritiek en wil een snellere auto. In zijn zoektocht naar een betere auto duiken nu de namen van McLaren en Force India op. Teams die in de subtop rijden en mogelijk wel geïnteresseerd zijn in de vele miljoenen van vader Lawrence Stroll. Motorsport-Total meldt dat er contact is tussen het management van Stroll en de teams van Force India en McLaren. Stroll zelf wil niet ingaan op vragen over zijn toekomst: "We concentreren ons op het race. Ik bekijk de situatie van race tot race. Er zijn nog enkele wedstrijden te rijden voordat de puzzelstukjes beginnen te vallen. Ik probeer om het beste uit mijn situatie te halen."

Over zijn eigen ontwikkeling is Lance Stroll erg positief: "Ik denk dat ik dit jaar veel beter presteer dan vorig seizoen en dat is positief. Ik heb mijn sterke punten verder ontwikkeld en aan mijn zwakheden gewerkt. Er zit nog veel rek ik, want ik ben pas 19 jaar en ervan overtuigd dat ik met meer ervaring nog meer uit mezelf kan halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"