© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

“Succes Red Bull-Honda heeft tijd nodig”

16 aug. 2018 17:45 René Oudman 3 reacties
Hoe gaat Red Bull presteren met Honda-motoren in het achteronder? Het is een vraag die onbeantwoord blijft tot het derde weekend van maart 2019, wanneer de combinatie voor de eerste keer een Grand Prix-weekend aanvalt. De één verwacht er helemaal niets van, de ander denkt dat wonderen mogelijk zijn.

“Het is misschien wel de meest moeilijke vraag van de afgelopen weken”, zegt Frits van Amersfoort, F3-teambaas, in gesprek met Racingnews365. “Laat ik voorop stellen dat het voor een team soms gezond kan zijn om van motorleverancier te wisselen. De relatie tussen Red Bull en Renault was natuurlijk ook wel behoorlijk verziekt. “

“Je kan dan wel naar de relatietherapie gaan, maar scheiding blijkt in de meeste gevallen toch het beste. Ik bewonder Red Bull om de moed die ze hebben”, laat Van Amersfoort zijn licht schijnen. “Het is fantastisch om dit te zien. Er is ontzettend veel moed nodig om deze overstap te maken, maar laten we niet vergeten dat Honda niet het eerste het beste merk is.”

Honda heeft volgens Van Amersfoort gewoonweg moeite de huidige motorformule onder de knie te krijgen, de Larenaar ziet echter voldoende ontwikkeling. “Deze V6-turbohybridemotoren zijn complexe apparaten. Ferrari was twee jaar geleden ook nog nergens, nu is het gat gedicht.”

“Misschien is het een aardige sidestep, maar ik had bij Van Amersfoort Racing een aantal seizoenen geleden een Japanse monteur in dienst. Ik moet je bekennen: alles wat er gezegd wordt over de werkethiek die Japanners erop nahouden, werd door deze jongen bevestigd. Zo’n kerel moest je naar huis sturen, anders sliep hij nog in de garage. Honda gaat dit tij keren, ik denk dat de combinatie met Red Bull wel gaat werken. Echter: het gaat wel tijd kosten.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen