Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Succesteam rond Verstappen maakt zich op voor 'nieuwe dynamiek' in 2022

Max Verstappen moet in de Formule 1 blind kunnen vertrouwen. Tiende winst of verlies in de pits kunnen het verschil betekenen tussen winnen of tweede worden. Echter, een pitstop uitvoeren is Red Bull wel toevertrouwd, al krijgt men in 2022 met een nieuwe dynamiek te maken.

Vier jaar op rij ging het Red Bull van onder andere Max Verstappen met overtuigende cijfers aan de haal met de DHL Fastest Pitstop Award. Het is iets waar Jonathan Wheatley ontzettend veel voldoening uit haalt. Hij is er als teammanager verantwoordelijk voor dat de pitstops vlekkeloos verlopen. "Ik voel daar ontzettend veel passie voor en ik geniet al jaren van die rol", zo vertelt hij in een Red Bull-video over het thema pitstops. "Het team boekte vier jaar op rij geweldige successen en ik denk dat de consistentie en het verlangen om de besten én de veiligsten te zijn, in ons DNA zit."

Pitstops uitvoeren is topsport!

Volgens Wheatley maakt men vaak de fout te denken dat het materiaal doorslaggevend is bij een pitstop, maar de teammanager benadrukt dat het toch vooral een menselijke aangelegenheid: "Daarom werken we hard met die jongens aan hun mindset en het fit houden van een sterke romp. Je wilt immers geen blessures oplopen en het seizoen met dezelfde mensen eindigen als waar je mee begonnen bent." Volgend jaar zullen de pitstops er iets anders uitzien voor de monteurs als de 13-inch wielen vervangen gaan worden grotere, zwaardere 18-inch wielen. Daardoor verandert er stiekem best wat, weet Wheatley: "Terwijl ik dit vertel hebben we nog nooit een oefenpitstop met dat soort wielen uitgevoerd. De dynamiek zal compleet anders zijn volgend jaar. Constantheid zal meer dan ooit de sleutel zijn en daar gaan zetten we gedurende de winter op in."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'