Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Succesvol weekend voor de Nederlandse autosport met zeges Coronel en Van der Zande

Geen F1-actie? Geen probleem! Ook andere Nederlandse coureurs kennen successen.

Aan de andere kant van de oceaan was het Renger van der Zande die de IMSA-race won op het prachtige Laguna Seca. In de GTP-klasse was hij samen met Sebastien Bourdais de snelste, nadat Van der Zande de leiding met nog 40 minuten op de klok pakte bij een sterke herstart. In de GTD-klasse was het eveneens oranje boven, want Kay van Berlo was daar de winnende coureur, samen met Alan Metni. Giedo van der Garde kende ook een goede race, maar eindigde in de LMP2-klasse net naast het podium. Hij finishte 0,9 seconde achter de nummer drie.

Coronel wint

Ook op het Europese vasteland ging het de Nederlanders goed af. Tom Coronel zette zijn succesreeks in de TCR Europe Series namelijk voort met een zege in het Franse Pau. Met zijn Audi RS 3 LMS eindigde hij de eerste race na een mooie inhaalrace vanaf plek tien op P5. In de tweede race startte hij vanaf pole en won hij de race onbedreigd.