Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Potentiële Mercedes-coureur pakt eerste F2-zege in de regen

Andrea Kimi Antonelli heeft eindelijk zijn eerste Formule 2-zege te pakken. Het Italiaanse supertalent wordt veelvuldig in verband gebracht met een stap naar de Formule 1, maar maakte in de Formule 2 nog maar weinig indruk. Hij heeft die critici vakkundig de mond gesnoerd met een uitermate knappe overwinning in Silverstone.

XPB 1287490 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli maakte dit seizoen de gewaagde overstap van het FRECA naar de Formule 2. Het Italiaanse supertalent, en Mercedes-junior, sloeg daarmee de Formule 3 over. Mercedes hoopt daarmee de 17-jarige klaar te stomen voor een overstap naar de Formule 1.

Ondanks dat men bij Mercedes erg onder de indruk is van Antonelli, wilde het in de Formule 2 nog niet echt vlotten. Tot de sprintrace in Silverstone. Antonelli kwalificeerde zich als tiende en mocht de sprintrace dus vanaf poleposition starten. En dat deed de jonge Italiaan met verve. Antonelli trok meteen een gat van bijna vijf seconden, alvorens eerst een virtual safety car en later een volledige safety car roet in het eten gooide.

Het werd zelfs nog lastig voor de Mercedes-junior, want niet veel later werd het volledige veld teruggestuurd naar de pits vanwege een rode vlag. Het zicht in Silverstone was zo slecht dat men het te gevaarlijk vond om verder te rijden. Na een klein kwartier in de pits te hebben gestaan gingen de auto's terug de baan op, waarna Antonelli opnieuw zijn talent liet spreken.

Opnieuw trok de Italiaan een gat van rond de 4 seconden, alvorens een volgende safety car dat gat weer als sneeuw voor de zon liet verdwijnen. Het leek Antonelli echter niet te deren, want ook na de derde restart trok de coureur van Prema weg bij het veld. Bij de finish had Antonelli dan ook een voorsprong van bijna 9 seconden op zijn naaste belager Zane Maloney. 

Het is voor Antonelli zijn eerste succes in de Formule 2. Het supertalent maakte in deze klasse nog maar weinig indruk, maar wordt wel in verband gebracht met een stap naar Mercedes. De ban lijkt nu gebroken. En het feit dat de Italiaan dit deed onder zeer verraderlijke omstandigheden maakt het des te indrukwekkender. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x