Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Suzuka en Spa-Francorchamps nog zonder contract voor 2019

Twee van de populairste circuits op de Formule 1-kalender zitten nog zonder een contract voor volgend jaar. De overeenkomsten met het Japanse Suzuka en het het Belgische Spa-Francorchamps lopen aan het eind van dit jaar af.

Spa-Francorchamps en Suzuka zijn geliefde circuit bij zowel de coureurs als de fans. Het zijn klassiekers op de Formule 1-kalender, maar wel klassiekers zonder een getekend contract voor 2019, zo meldt Racefans.net . Dat betekent dat de partijen snel om te tafel moeten zitten om een nieuwe deal voor 2019 en daarna te tekenen. De concurrentie is groot, aangezien er genoeg gegadigden zijn om een Formule 1 Grand Prix te organiseren.

Overigens zal de Formule 1-organisatie heus wel inzien dat de Grand Prix in België en Japan van waarde zijn op de F1-kalender, maar in de Formule 1 weet je het natuurlijk maar nooit. Ook de toekomst van de Grand Prix van Duitsland is op zijn zachtst gezegd onzeker. Het contract met Hockenheim loopt eind dit jaar eveneens af, terwijl de de Nürburgring ondanks een roulatieregeling met Hockenheim vanwege financiële problemen al jaren niet thuis geeft.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"