Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP nieuws

Suzuki-teambaas: "Het verschil tussen Suzuki en Yamaha is Valentino Rossi"

In het verleden was Davide Brivio de teambaas van het Yamaha-team. De eerste grote slag die hij sloeg was het binnenhalen van dan wereldkampioen Valentino Rossi. Sinds enkele jaren staat Brivio aan de leiding van het Suzuki MotoGP-project. RacingNews365 sprak de Italiaan over de verschillen tussen zijn eerste jaren bij Yamaha en het huidige Suzuki-project.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

"Het grootste verschil tussen mijn tijd bij Yamaha en de huidige situatie bij Suzuki, is Valentino Rossi", is Brivio meteen duidelijk. "Bij Suzuki maken we stappen vooruit, maar behoren we op dit moment nog niet bij de topteams. We zitten net daaronder en we moeten hopen oo pech van anderen, voordat we zelf aan de overwinning kunnen denken. Zo wonnen we bijvoorbeeld de race in Amerika, doordat Marquez viel. Rins was er direct bij om van de situatie te profiteren en hij liet zien dat we op den duur een topteam worden."

"Het verschil met het Yamaha van Rossi was dat Yamaha al meerdere jaren ervaring had in de sport op dat moment. De motor was echter geen winnende machine. Toen we Rossi binnenhaalden, veranderde dat echter binnen één winter. Het was echt fenomenaal wat Valentino toen liet zien. Ik spreek dan niet alleen over zijn rijderskwaliteiten, maar ook de winnende 'vibe' die hij het team bezorgde. Hij zorgde ervoor dat gehele team er daadwerkelijk in ging geloven dat ze races konden winnen."

Met het Suzuki-team heeft Brivio in overleg met het merk echter voor een andere strategie gekozen. "We zijn het project bij Suzuki enkele jaren geleden vanaf nul begonnen. Daarom hebben we de keuze gemaakt om talentvolle coureurs de kans te geven om voor ons team te rijden. Zo hebben we Vinales de kans gegeven en heeft hij daarna de stap naar Yamaha kunnen maken. Met Rins en Mir hopen we echter twee coureurs voor de toekomst in handen te hebben. Zij zullen samen met andere jongens de toprijders van de toekomstige MotoGP vormen en het is ideaal om als team met deze jongens door te groeien. Op den duur zullen we zo samen succesvol worden."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel